search

Finantele au purtat discutii cu mediul de afaceri privind facilitatile fiscale

Ministerul Finantelor Publice, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala, a avut, in toate judetele tarii, o serie de consultari cu mediul de afaceri pe tema prevederilor proiectului Ordonantei Guvernului privind instituirea unor facilitati fiscale.

Reprezentantii ANAF au prezentat participantilor masurile fiscale adoptate in vederea sprijinirii contribuabililor, pentru imbunatatirea colectarii veniturilor la bugetul general consolidat si cresterea gradului de conformare la declararea si plata obligatiilor fiscale. Printre acestea se regasesc procedura de mediere si poprirea electronica.

Totodata, au fost prezentate si unele dintre prevederile proiectului actului normativ privind facilitatile fiscale acordate contribuabililor, cum ar fi masurile de restructurare a obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 in cazul debitorilor care au datorii mai mari de un milion de lei.

Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala au ca prioritate, in relatia cu contribuabilii, implementarea unui amplu proiect care priveste simplificarea, debirocratizarea si transparentizarea activitatilor de incasare a debitelor acestora.

Obiectivele, stabilite de Ministerul Finantelor Publice si asumate de conducerea ANAF, vizeaza:

- simplificarea procedurilor de administrare fiscala pentru sustinerea conformarii voluntare la declararea obligatiilor fiscale;

- sprijinirea conformarii la plata obligatiilor fiscale, prevenirea si combaterea evaziunii fiscale;

- asigurarea unui tratament fiscal diferentiat in functie de comportamentul fiscal al contribuabililor si ANAF;

- o institutie eficienta si transparenta.

"Planul de masuri pentru eficientizarea colectarii veniturilor la Bugetul General Consolidat" a fost publicat pe site-ul ANAF si poate fi accesat la acest link www.anaf.ro/INFO Publice

Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice